Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев представи имената на министрите в

...
Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев представи имената на министрите в
Коментари Харесай

Кои са министрите в служебния кабинет на Димитър Главчев

Кандидатът за длъжностен министър председател Димитър Главчев показа имената на министрите в служебния кабинет на консултациите при президента Румен Радев с парламентарно показаните партии в 49-ото Народно заседание.

„ Провеждаме днешните съвещания в осъществяване на новата редакция на Конституцията. За първи път организирам съвещания по едно и също време с всички парламентарно показани партии. Правя го, тъй като последвам прецизно новите текстове в Конституцията и смятам, че политическата обстановка изисква политическа отговорност и оптималната действеност от всички нас “, обърна се Румен Радев към представителите на партиите.

За да са изборите „ 2 в 1 “ с европейските, президентът би трябвало да издаде указите за предварителния избор и за служебния кабинет в понеделник

„ Досега съставянето на служебното държавно управление постоянно се е свързвало с президента. Вече не е по този начин. Отговорността към този момент е напълно в ръцете на претендента за длъжностен министър-председател. Гарантирам, че по никакъв метод не съм се месил в избора на Димитър Главчев “, сподели президентът.

„ Основната задача на служебното държавно управление е да подсигурява почтени избори “, сподели Главчев, преди да показа министрите.

Ето и съставът на служебния кабинет „ Главчев “:

Димитър Главчев – длъжностен министър-председателЛюдмила Петкова – длъжностен вицепремиер и министър на финанситеКалин Стоянов – длъжностен министър на вътрешните работиВиолета Коритарова - длъжностен министър на районното развитиеИвайло Иванов - длъжностен министър на обществената политикаАтанас Запрянов - длъжностен министър на отбранатаИвайло Върбанов Ценов - длъжностен министър на външните работиМария Павлова - длъжностен министър на правосъдиетоГалин Цоков - длъжностен министър на образованиетоГаля Кондева - длъжностен министър на здравеопазванетоНайден Тодоров - длъжностен министър на културата Петър Димитров - длъжностен министър на околната среда и водитеКирил Вътев - длъжностен министър на земеделиетоГеорги Гвоздейков - длъжностен министър на транспортаПетко Николов - длъжностен министър на икономикатаРосен Карадимов - длъжностен министър на нововъведенията и растежаВладимир Малинов - длъжностен министър на енергетикатаВалентин Мундров - длъжностен министър на електронното управлениеЕвтим Милошев - длъжностен министър на туризмаГеорги Глушков - длъжностен министър на младежта и спорта

След консултациите с парламентарните групи и по предложение на претендента за служебен премиер Румен Радев ще назначи служебно държавно управление и ще насрочи нови избори в 2-месечен период.

На 30 март президентът разпореди на претендента за длъжностен министър председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно държавно управление.

Този мандат би трябвало да бъде изпълнен до седем дни, акцентира тогава президентът, и съобщи, че нито непосредствено, нито индиректно ще взе участие в съставянето на държавно управление.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР